fot1-gabos

fot2-gabos

 

fot3-gabos

HVA ER FOTPLEIE OG FOTTERAPI?

Fotterapi og fotpleie er to ulike behandlingstilbud.

FOTPLEIE

Fotpleie er en kosmetisk behandling av fotens hud og negler med redskaper som ikke kan påføre skade. Fotpleie skal kun utføres på en frisk fot, og på personer uten sykdommer som påvirker føttene. Fotpleie er for velvære.

FOTTERAPI

Fotterapi er en helsefaglig behandling utført av autorisert helsepersonell. Har du f eks inngrodde negler, torner eller smerter i føttene bør du oppsøke en fotterapeut. Selv om fotterapi også kan gi velvære, er fokuset på å forebygge og behandle lidelser knyttet til fotens hud, negler, skjelett og muskler. Om du har f eks diabetes, revmatisme, psoriasis eller hjerte- og karsykdom bør føttene dine undersøkes jevnlig av en fotterapeut for behandling og ikke minst for forebygging.

Fotterapeuten gir også råd og veiledning innen egenpleie av føtter for å forebygge skader på hud og negler, muskler og skjelett. Skader som kan oppstå i føttene grunnet feil bruk av fottøy er blant annet hallux valgus, hammertær og torner.

Tre av fire nordmenn vil oppleve fotplager i løpet av livet. Det er kanskje ikke så rart med tanke på belastningene føttene er utsatt for.

En person går i gjennomsnitt ca. 9 000 skritt daglig, men føttene er skapt til å klare oppgaven uten smerter. De fleste fotplager skyldes feil bruk av fottøy. Fottøy som ikke er tilpasset foten og situasjonen kan føre til belastningsskader (feilstillinger i skjelettet) og hud- og negleskader (fotsår og betennelser).

Hos Gabos hud-, fot- og massasjeterapi AS har vi pr d.d. kun tilknyttet oss dyktige fotterapeuter.  Hos oss innleder vi fotbehandlingen med et fotbad, deretter fjernes hard hud og neglene klippes/renses/poleres og vi  avslutter med en fot- og leggmassasje.
Slik sikrer vi deg som kunde en optimal vurdering og behandling når du kommer til oss.

Ta vare på føttene dine!